دانلود فایل منابع تغذيه سوئيچينگ

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته برق و مخابرات (آموزش_و_پژوهش)

بخشی از متن اصلی

مقدمه :

منابع تغذيه سوئيچينگ امروزه و بخصوص از سال 1990 به اين طرف جاي خود را در تمامي دستگاه هاي الكتريكي و در صنايع الكترونيك، مخابرات، كنترل، قدرت، ماهواره ها، كشتي ها، كامپيوترها، موبايل، تلفن و ... به دليل ارزاني قيمت و كم حجم بودن و راندمان بالا باز كرده اند. به همين دليل اكنون همه كشورهاي جهان حتي در جهان سوم به طراحي و ساخت اين نوع از منابع تغذيه پركاربرد مي پردازند. اما با اين وجود متأسفانه هنوز اين منبع تغذيه در ايران ناشناخته مانده و همه روزه مقدار زيادي از بيت‌المال المسلمين در راه ساخت منابع تغذيه غير ايده‌آل و يا خريد اين گونه منابع تغذيه سوئيچينگ از كشور خارج مي شود.

 

فصل اول

انواع منابع تغذيه

منبع تغذيه خطي

منابع تغذيه خطي منابعي هستند كه عنصر كنترل آن ها در ناحيه فعال از عملكرد خود قرار دارد. اين عنصر به صورت سري يا موازي با بار قرار مي گيرد و با دريافت فيدبك از خروجي، ميزان ولتاژ و جريان بار خروجي را تنظيم مي كند به گونه اي كه ولتاژ خروجي در يك سطح از پيش تعيين شده ثابت باقي بماند. معمولاً عنصر كنترل در اين دسته از منابع يك ترانزيستور دو قطبي است كه با تنظيم جريان بيس آن ميزان جريان رسيده به بار كنترل مي شود. بلوك دياگرام ساده شده اين نوع منبع تغذيه در شكل نشان داده شده است.

1-1-1مزاياي منابع تغذيه خطي

مزاياي يك منبع تغذيه خطي به شرح زير است:

1- پايداري زياد.

2- نويزپذيري پايين.

3- تثبيت عالي.

4- نوسان كم خروجي.

1-1-2 معايب منبع تغذيه خطي

معايب يك منبع تغذيه خطي به شرح زير مي باشد:

1- بازده كم تر از 50% (در توان هاي نسبتاً زياد). راندمان منبع تغذية خطي معمولاً كم است دليل آن افت ولتاژ و در نتيجه اتلاف توان در عنصر كنترل است.

2- حجم زياد. يكي از معايب منبع تغذية خطي حجم زياد آن به ويژه در توان زياد است. دليل اصلي حجيم شدن اين منابع دو عامل ذيل است:

الف) بزرگ بودن ترانس كاهنده ورودي

ب) نياز به گرماگيرهاي بزرگ به دليل تلفات زياد در عنصر كنترل

1-1-2-1 بزرگ بودن ترانس كاهندة ورودي

همان گونه كه بيان شد يكي از دلايل حجيم شدن منبع تغذيه خطي بزرگ بودن ترانس كاهندة ورودي آن مي باشد. اين ترانس به دلايلي نمي تواند از بلوك دياگرام كنار گذاشته شود. ترانس سبب مجزاسازي مدار خروجي از ورودي مي شود و از طرفي براي جلوگيري از تشعشع مدار و جلوگيري از نفوذ ميدان هاي الكترومغناطيسي خارجي مجبوريم كه زمين مدار را به بدنة منبع تغذية خطي متصل كنيم و در صورت نبود ترانس خطر برق گرفتگي براي كاربر وجود دارد.

3- عدم توانايي فشرده سازي به ويژه براي بهره‌وري بالا.

4- زمان نگهداري نسبتاً كوچك.

منبع تغذية خطي داراي زمان نگهداري بسيار كمي مي باشد. منظور از زمان نگهداري مدت زماني است كه خروجي تغذيه عليرغم قطع بودن برق ورودي آن، هم چنان برقرار مي ماند. اگر بخواهيم اين زمان را افزايش دهيم بايد ظرفيت خازن هاي ورودي را بسيار بزرگ در نظر بگيريم كه طبعاً حجم زيادي اشغال مي كند.

5- مناسب براي ولتاژهاي كم.

این فایل به همراه چکیده، فهرست مطالب، متن اصلی و منابع تحقیق با فرمت

( word قابل ویرایش) در اختیار شما قرار

می گیرد.

تعداد صفحات:75

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته برق و مخابرات (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 3523 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: word

تعداد صفحات: 75

حجم فایل:2,606 کیلوبایت

 قیمت: 55,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل