تحقيق لزوم راهنمايي و مشاوره در آموزش و پرورش و اهميت حضور مشاور در مدرسه

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته علوم تربیتی (آموزش_و_پژوهش)
مقدمه :
انسان تنها موجودی است که با همنوعان خود به تبادل نظر می پردازد برای شناخت  و حل مشکلات خود با آنان مشورت و از راهنمایی آنان استفاده می کند . راهنمایی و مشورت در طول زندگی آدمیان مطرح بوده و آنان با کسانی که مورد اعتمادشان بوده مشورت می کرده اند . اهمیت مشاوره و مشورت در دین مقدس اسلام کراراً مورد توجه ائمه ی اطهار و بزرگان دین قرار گرفته است .
با توسعه علوم انسانی و رشد علوم رفتاری به راهنمایی و مشاوره به عنوان شاخه ای مستقل از علوم رفتاری توجه شد .امروزه راهنمایی و مشاوره به صورت حرفه ای یاورانه برای کمک به افرادی است که در رشد ، سازگاری ،‌تصمیم گیری روابط خانوادگی ، مهارت های اجتماعی و شیوه های زندگی مشکلات  دارند و مشاوره به این افراد کمک می کند تا راه حل مناسبی برای مشکلات بیابند .
بشر امروز در یک دوره پیچیده زندگی می کند ، یکی از مشخصات این دوره تخصصی شدن مسائل و وابستگی افراد به یکدیگر جهت استفاده از تخصص آنها برای تداوم یک زندگی متعادل است. لذت بردن از زندگی و رشد تعالی  شخصیت ، شکوفا نبودن استعداد ها و ارضای نیاز ها ، اعم از نیاز های اولیه جسمانی ، نیاز به امنیت و آرامش ، نیاز به تعلق نیاز به دوست داشتن و دوست داشته شدن نیاز به احترام و نیاز به شکوفایی در دنیای امروزه فرآیند ساده ای نیست ، در تمام این مراحل به مشاور و مشاوره نیاز است .
وظیفه نهاد آموزش  و پرورش ، در آماده کردن  دانش آموزانی که نیروی انسانی فردا تلقی می شوند برای مواجه و سازگاری با مقتضیان قرن بیست و یکم که از حساسیت ویژه ای برخوردار است ، بسیار حساس و سنگین است . اضطراب ، افسردگی ، سوء مصرف مواد مخدر ، رفتارهای نابهنجار ، مشکلات تحصیلی ، گرایش ارتباط با جنس مخالف از عمده ترین مشکلات روانی اجتماعی دانش آموزان است ، به طوری که بیش از 32 درصد دانش آموزان از نوعی مشکلات روانی رنج می برند .
اهداف آموزش و پرورش زمانی تحقق خواهد یافت که برنامه ها و محتوای آموزشی با توجه به نیاز ها و امکانات دانش آموزان تهیه و اجرا گردند از طریق « خدمات راهنمایی و مشاوره » می توان توانایی ها و نیز محدودیت های دانش آموزان را شناخت و از امکانات موجود حد اکثر استفاده را به عمل آورد . مشاوره تحصیلی با شناخت دانش آموزان در زمینه های گوناگون می تواند آنا ن را به رشته های تحصیلی مناسب راهنمایی کند و آنان را در حل مشکلات یاری دهد گرچه آشنایی معلم با فنون راهنمایی تدریس و عملکرد او مؤثر و پر بار می سازد . ولی معلم به تنهایی نه می نتواند نه فرصت دارد تمام مسائل و مشکلات روانی و خانوادگی و تحصیلی دانش آموزان رسیدگی کند و برای هر کدام راه حل ارائه دهد از این رو مشاور. تحصیلی با همکاری معلم و خانواده , مسئولان مدرسه می تواند دانش آموزان را جهت رفع مشکلات تحصیلی و خانوادگی و روانی و تأمین ثبات عاطفی یاری دهد و نهایتاً نیل به اهداف آموزش و پرورش را ممکن سازد .
تعریف راهنمایی و مشاوره:    

اهداف راهنمایی و مشاوره :
بدین طریق راهنمایی تحصیلی دارای دو هدف می باشد که یکی هدف آنی و دیگری هدف غایی و نهایی می باشد .
1ـ هدف آنی راهنمایی: کمک و راهنمایی فرد در حل مشکلات تحصیلی ، خانوادگی و احیاناً شغلی است که این را علاج واقعه قبل از وقوع  می دانند و باعث جلوگیری از اتلاف سرمایه مادی و معنوی فرد در راهی ناشناخته می شود .
2ـ هدف غایی راهنمایی: عبارتست از اینکه فرد خود قادر باشد یا بتواند با بینش صحیح به حل مشکلات خویش پرداخته و عاقلانه رفتار نماید این است که راهنمایی‌آنی شرط لازم و مکمل راهنمایی غایی و نهایی و خود رهبری می باشد .
تاریخچه راهنمایی و مشاوره :

اهمیت حضور مشاور در مدرسه :

همچنین از اقدامات دیگر مشاور در مدرسه : تشکیل جلسات مختلف در طی یک سال تحصیلی با اولیاء دانش آموزان به جهت برخورد مناسب با فرزندان ،‌آشنایی با رشته های مختلف تحصیلی ، ضرایب نمرات ، آموزش روش های کاهش اضطراب امتحان ، حساسیت نداشتن به نمراتی که کم شده و توجه به یاد گیری کیفی و ... می باشد .

نتیجه گیری :

منابع و مأخذ
1ـ قشلاقی ، محمد : روانشناسی مشاوره راهنمایی ، چاپ اول انتشارات مانی 1373
2ـ نوابی نژاد ، شکوه : راهنمایی و مشاوره ،‌چاپ اول انتشارات معاصر 1373

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته علوم تربیتی (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 3257 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 9

حجم فایل:57 کیلوبایت

 قیمت: 15,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل