دانلود تحقيق بررسی اصول قرنطينه

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته بهداشت (آموزش_و_پژوهش)
این فایل در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و استفاده میباشد

مقدمه
قرنطینه یك واژه فرانسوی است كه در لغت به معنای دوره چهل روزه برای جلوگیری از انتشار و سرایت بیماریهای واگیر به كار می رود, و در مورد انسان, دام و حتی گیاه تقریبا“ از روش و اصول مشتركی پیروی میكند. 
در ایام سابق قرنطینه به مفهوم محصور كردن انسان و دام سالم یا آلوده بود اما هم اكنون در اكثر كشورها, اقدامات اولیه بهداشتی و مقررات و قوانین مدرن و مصوب بین المللی برای امر قرنطینه اجرا میگردد. 
امروزه با درك جدیدی كه به بركت شناخت راههای سرایت بیماری, عوامل بیماریزا و پیشرفت طرق پیشگیری از قرنطینه به وجود آمده است مفهوم آن تغییر نموده و وسیع تر و جامع تر شده است. به طوریكه به عنوان اولین خاكریز و سد دفاعی در برابر هجوم عوامل بیماریزا و عفونی تلقی می شود و شامل تمامی اعمالی میگردد كه می باید رعایت شود تا از ورود عامل بیماریزا به فارم جلوگیری نماید. 

اهميت و ضرورت تحقيق
اهمیت قرنطینه در محدود كردن منطقه آلوده و جلوگیری از سرایت بیماری به مناطق دیگر است. این امر سبب خواهد شد كه در وسعت كمتری با بیماریها برخورد شود و نیرو، سرمایه و هزینه كمتری مصرف شود. و در عوض قدرت، شدت و سرعت بیشتری در برخورد با بیماریها و كنترل و مهار آنها اعمال گردد. 
استمرار و مداومت در امر قرنطینه، باعث تضمین سلامتی دامها به سبب جلوگیری از نفوذ عوامل بیماریزا خواهد شد كه به تبع آن ابتلاء دامها به انواع بیماریها كمتر و هزینه های درمان و پیشگیری نیز به شدت كاهش خواهد یافت. 

تاریخچه قرنطینه در جهان : 
 در قرن 14 میلادی برای جلوگیری از سرایت بیماری های واگیر از محلی به محل دیگر كشتی هائیكه از مناطق آلوده عبور می كردند را در یك دوره چهل روزه با محموله ومسافرین وخدمه در محلی مجزا ودور از بندر نگهداری می كردند تا بیماری رفع گردد.  این اقدام در سال 1374 میلادی برای اولین بار در بندر ونیز در مورد مسافرین مشكوك به آلودگی به بیماری طاعون برقرار شد 

 قرنطینه دامی
سازمان دامپزشكی كشور بر اساس رسالت خود در حفظ و ارتقاء  سلامت جامعه با هدف جلوگیری از انتقال و سرایت بیماریها  بخصوص بیماریهای واگیر و مسری مشترك بین انسان و دام ، اقدام به ایجاد قرنطینه دامپزشكی در تمامی ابعاد  متناسب و همسو با مقررات و قوانین  مدون و مصوب بین المللی نموده و بدین منظور بر كلیه امور مربوط به جابجائی و حمل و نقل دام و فراورده های خام دامی  در تمامی مبادی ورودی و خروجی كشور ، استانها ، شهرستانها و حتی روستاها  نظارت كاملی به شكل محسوس و غیر محسوس دارد . 
 
 تعاریف:
دام : به حیوانا ت اهلی،طیور،ماهی،زنبور عسل،كرم ابریشم، حیوانات آزمایشگاهی وپوستی و حیوانات باغ وحش اطلاق می شود .
 
فراورده های خام دامی :
 فراورده های خام دامی به كلیه موادی كه در زمان حیات دام (نظیر پشم ، كرك، مو، شیر، تخم مرغ،تخم مرغ نطفه دار،اسپرم،تخم ماهی، نوغان و غیره) و یا بعد از كشتار آن (مانند گوشت و آلایش و خون) استحصال می گردد گفته می شود.
 
•  بعضی از  قوانین و مقررات  قرنطینه ای  مربوط به تردد و حمل و نقل  دام زنده و فراورده های خام دامی :
 
ماده 4   - عبور و مرور ،نقل و انتقال دام زنده،فراورده های خام دامی  بدون كسب  مجوز  قبلی از دامپزشكی  ممنوع می باشد .

 بیماری شناسی 
بمنظور آشنائی بیشتر با قرنطینه و دلائل  بوجود آمدن قرنطینه و همچنین شناخت بهتر قرنطینه ابتدا با واژه های مهم بیماری و بیمار شناسی آشنا می شویم و سپس مطالب مهم قرنطینه را دنبال میكنیم 
 


تعریف سلامت : 
 
سلامت عبارت است از حالت كامل رفاه جسمی ، روحی واجتماعی ونه فقط عدم بیماری وناتوانی . (بر گرفته از اساسنامه سازمان بهداشت جهانی(World Health Organization )سال1948

تعریف بیماری : 
بیماری های عفونی : 
بیماری های واگیر دار
انواع بیمار ها براساس میزان واگیری وسرعت انتشار : 
بیماری های واگیردار برحسب سرعت انتشار به گروه های زیر تقسیم می شوند :

در اینجا به تعریف سه واژه: آندمی ، اپیدمی و پاندمی می پردازیم
دوره  کمون یا نهفتگی ( Incubation period) 
مراحل  مقابله با بیماری
 برای مقابله  با بیماریها و نحوه برخورد با آنها روشهای زیر اعمال میشود: 
 الف : بررسی 
 ابتدا درمحل شیوع یا بروز بیماری بررسی ومطا لعه علل وتاریخچه وقوع بیماری كسب میشود
ب : مبارزه 

محدویت های درمان: 
ب : كنترل (Control ): 
واژه كنترل زمانی اطلاق میگردد كه تلاشها و اقدامات انجام شده در جهت محدود ساختن پیشرفت جغرافیایی بیماری و یا به حداقل رسانیدن فراوانی بیماری باشد. 
محدویت های كنترل: 
ج : ریشه كنی(Eradication ): 
محدویت های ریشه كنی: 
پیشگیری (prevention ): 
اهداف پیشگیری: 
روشهای مختلف پیشگیری: 
1- بهسازی 
2- بهداشت 
3- مدیریت علمی و صحیح 
4- واكسیناسیون 
5- تغذیه و مسائل مربوط به آن 
6- كنترل مدوام بیماریهای متداول 
7- قرنطینه 
8- آموزش 
مزایای پیشگیری: 
1- هزینه كمتر و صرفه اقتصادی فراوانی دارد لذا قیمت تمام شده محصول نیز كمتر است. 
2- مدیریت آسان و از پیش تعیین شده ای را تضمین میكند. 
ساختمان قرنطینه

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته بهداشت (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 3482 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 12

حجم فایل:36 کیلوبایت

 قیمت: 20,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل