پاورپوينت بررسي رشد شركت بر حساسيت بازده به اقلام تعهدي اختياري در شركت هاي بورس

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته حسابداری (آموزش_و_پژوهش)
این فایل در قالب فرمت Power Point قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد


بيان مسئله
باتوجه به نقش پررنگ بازارسرمایه دراقتصاد هرکشور، لازم است که سرمایه‌گذاران ازاطلاعات مالی شرکت آگاه باشند، تا به سرمایه‌گذاری مناسب وتخصیص بهینه منابع در بازار سرمایه دست یابند.يكي از اهداف اطلاعات حسابداري كمك به استفاده كنندگان در پيش‌بيني جريان‌هاي نقد آتي و به تبع آن پيش‌بيني بازده سرمايه‌گذاري است. بخشي از متغيرهاي تأثيرگذار بر بازده سهام شركت‌ها ناشي از اطلاعات مالي است كه از طريق سيستم حسابداري تهيه مي‌شود. از مهمترين اقدامات در حوزه سرمايه‌گذاري، تخصيص بهينه منابع است. از طرفي سرمايه‌گذاران هميشه به دنبال كسب حداكثر بازدهي با استفاده از منابع مالي در اختيارشان هستند. از آن جايي كه پيش‌بيني سهام يكي از مهمترين مسائل براي سرمايه‌گذاران در بازارهاي سرمايه است ارقامي كه بتوانند اين اطلاعات را براي سرمايه‌گذاران فراهم كند داراي اهميت فوق‌العاده‌اي مي‌باشند. لذا اطلاعات افشا شده برای استفاده سرمایه‌گذاران و اعتبار دهندگان باید سودمند و قابل اتکا باشد.ازطرفی دیگرGAAP آزادی عمل را برای مدیران فراهم می‌آورد به طوری که مدیران در شرکتها می‌توانند از طریق مکانیسم‌هایی مثل نشر در مطبوعات(مستقیم) و یا اقلام تعهدی اختیاری(غیرمستقیم) اطلاعات خصوصی شرکت را منتشر کنند(اسکینر1997).گزارشگري مالي با هدف ارائه اطلاعات سودمند به استفاده كنندگان مالي، مي‌بايست امكان قضاوت درباره انتخاب روش‌هاي گزارشگري، برآوردها و افشاء مناسب شرايط اقتصادي شركت را براي مديران فراهم سازد. بنابراين ممكن است آزادي عمل مديران، اجازه و فرصت گزارش هدفمند سود را، صرفنظر از انعكاس واقعيت‌هاي اقتصادي فراهم سازد. (هيلي و الن 1999)

مبانی نظری
اقلام تعهدي اختياري: اقلام تعهدي اختياري اقلامي است كه مديريت بر آنها كنترل دارد و مي‌تواند آنها را به تأخير اندازد و يا حذف و يا ثبت و شناسايي آن را تسريع بخشد (استا و قيطاسي، 1391) و (حجازي، 1390). تعهدات اختياري از طريق استانداردهاي حسابداري الزامي و تحت تأثير شرايط اقتصادي شركت است. تعهدات اختياري نسبت به تعهدات غير اختياري، شامل اطلاعات كمتري براي بازار است، زيرا تعهدات اختياري تداوم كمتري نسبت به تعهدات غير اختياري دارند و ممكن است علامتي از رفتار فرصت‌طلبانه باشد. تجزيه تعهدات به اختياري و غير اختياري تصديق مي‌كند كه كل تعهدات براي اطلاع‌رساني بهتر صورت‌هاي مالي استفاده مي‌شود (استا و قيطاسي، 1391).


پیشینه پژوهش :

طرح مسأله
يكي از اهداف اطلاعات حسابداري كمك به استفاده كنندگان در پيش‌بيني جريان‌هاي نقد آتي و به تبع آن پيش‌بيني بازده سرمايه‌گذاري است. بخشي از متغيرهاي تأثيرگذار بر بازده سهام شركت‌ها ناشي از اطلاعات مالي است كه از طريق سيستم حسابداري تهيه مي‌شود. 
از مهمترين اقدامات در حوزه سرمايه‌گذاري، تخصيص بهينه منابع است. از طرفي سرمايه‌گذاران هميشه به دنبال كسب حداكثر بازدهي با استفاده از منابع مالي در اختيارشان هستند. از آن جايي كه پيش‌بيني سهام يكي از مهمترين مسائل براي سرمايه‌گذاران در بازارهاي سرمايه است ارقامي كه بتوانند اين اطلاعات را براي سرمايه‌گذاران فراهم كند داراي اهميت فوق‌العاده‌اي مي‌باشند. از اين رو پژوهشگران همواره در جستجوي عوامل تأثيرگذار بر بازده سهام بودند. رشد شركت نیز به عنوان یکی از این عوامل از ديد بازار سرمايه متغير مهمي است. رشد شركت در صورتي كه اقلام تعهدي مثبت (درآمد افزايشي) باشد، باعث افزايش كارايي اقلام تعهدي اختياري مي‌شود و برعكس (رابين و وو، 2014).
بنابراين سؤالات پژوهش به صورت زير بيان مي‌شوند:
سوال 1: آيا اقلام تعهدی اختیاری در شرکت‌های با رشد بالا تاثیر معناداری بر بازده سهام دارد ؟
سوال 2: آيا اقلام تعهدی اختیاری در شرکت‌های با رشد پایین تاثیر معناداری بر بازده سهام دارد ؟
سوال 3: آیا اقلام تعهدی اختیاری مثبت در شرکت‌های با رشد بالا تاثیر معناداری بر بازده سهام دارد؟
سوال 4: آیا اقلام تعهدی اختیاری مثبت در شرکت‌های با رشد پایین تاثیر معناداری بر بازده سهام دارد؟


فرضيه‌هاي پژوهش
فرضيه 1:اقلام تعهدی اختیاری در شرکت‌های با رشد بالا تاثیر معناداری بر بازده سهام دارد. 
فرضيه 2: اقلام تعهدی اختیاری در شرکت‌های با رشد پایین تاثیر معناداری بر بازده سهام دارد.
فرضیه 3:اقلام تعهدی اختیاری مثبت در شرکت‌های با رشد بالا تاثیر معناداری بر بازده سهام دارد.
فرضیه 4:اقلام تعهدی اختیاری مثبت در شرکت‌های با رشد پایین تاثیر معناداری بر بازده سهام دارد.

اهداف پژوهش
‌هدف از انجام این پژوهش:
شناخت حساسيت بازده به اقلام تعهدي اختياري در شركت‌هاي با رشد بالا.
شناخت حساسيت بازده به اقلام تعهدي اختياري در شركت‌هاي با رشد پایین.
شناخت حساسيت بازده به اقلام تعهدي اختياري مثبت در شركت‌هاي با رشد بالا.
شناخت حساسيت بازده به اقلام تعهدي اختياري مثبت در شركت‌هاي با رشد پایین.

قلمروپژوهش
قلمروموضوعیپژوهش    
این پژوهش به بررسی تاثیررشدشرکت برحساسیت بازده به اقلام تعهدی اختیاری در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌پردازد.
قلمروزمانی پژوهش
قلمرو زمانی پژوهش 5 ساله از سال 1388 تا سال 1392 می‌باشد.
قلمرومکانیپژوهش
بورس اوراق بهادار تهران

روش پژوهش
این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر شیوه انجام از نوع پژوهش‌های توصیفی است که به بررسی همبستگی بین متغیرها خواهد پرداخت از نظر بعد زمانی نیز از نوع تحقیقات پس رویدادی است و از اطلاعات تاریخی شرکت‌های نمونه استفاده می‌کند.

جامعه و نمونه آماري
جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از ابتدای سال 1388 تا پایان سال 1392 كه در بورس فعال بوده‌اند. بنابراین جامعه آماری با استفاده ازروش حذفی سیستماتیک وباتوجه به معیارهای زیر، انتخاب شده است :
1) با توجه به دوره زمانی در دسترس اطلاعات (1392-1388)، شرکت قبل از سال 1388 دربورس اورق بهادار پذیرفته شده باشدونام آن تاپایان سال1392 از فهرست شرکت‌های یاد شده حذف نشده باشد
2) به منظور افزایش هم سنجی و همسان‌سازی شرایط انتخابی شرکت ها، پایان سال مالی شرکت 29اسفند ماه می‌باشد.
3) به دلیل متفاوت بودن ماهیت اقتصادی شرکت نظیر (شرکت سرمایه‌گذاری، واسطه‌گری، هلدینگ، بان

روش جمع‌آوری اطلاعات

ابزار پژوهش وروش تجزیه وتحلیل داده ها

مدل مورد استفاده براي آزمون فرضيه‌ها

آزمون رگرسیون

خلاصه نتایج و بررسی فرضیه ها

نتیجه گیری 

پیشنهادات

محدودیت‌های پژوهش

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته حسابداری (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 3799 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: pptx

تعداد صفحات: 43

حجم فایل:426 کیلوبایت

 قیمت: 55,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل