دانلود فایل بررسی کاربرد پردازش تصویر در لبنیات

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته صنایع غذایی (آموزش_و_پژوهش)

کاربرد پردازش تصویر در لبنیات
چکیپده:
پردازش تصویر از جمله روش‌‌های کنترل مواد غذایی در طول فرایندهای مختلف شیمیایی و فیزیکی و بیولوژیکی می‌‌باشد. این روش‌‌٬ به طرق مختلف و با دستگاه‌‌های متفاوتی صورت می‌‌پذیرد و متناسب با نوع ماده غذایی تقریبا دستگاه آن انتخاب می‌‌شود. این روش دارای دقت نسبتا بالایی است و درآینده نزدیک می‌‌تواند در صنایع لبنی و به خصوص در بخش بیولوژیکی ومیکروبی به خوبی عمل نموده و سرعت عمل را در این بخش افزایش دهد. پس از عکس برداری از محصول در شرایط مناسب و با دوربین یا میکروسکوپ مناسب یا هر وسیله دیگر معمولا از نرم افزارهای مختلف برای آنالیز استفاده می شود که در این بین استفاده از نرم افزار Matlab رایج تر است.
کلمات کلیدی: پردازش تصویر٬ پنیر٬ شیر.
۱-.مقدمه:
امروزه در صنعت مواد غذایی٬ ارزیابی کیفیت به صورت دستی توسط بازرسان آموزش دیده انجام می-شود که این کار به دلیل وابستگی به ذهن یل تفکر افراد خاص بسیار خسته‌‌کننده٬ دشوار٬پرهزینه و غیر قابل اطمینان می‌‌باشد. نیاز روز افزون به عینی گرایی٬ ثبات و کارآمدی٬ ارایه تکنیک‌‌های تصویر پردازی به وسیله کامپیوتر را ضروری کرده است. نورافکنی و روشن سازی٬  یک پیش زمینه مهم در عکس برداری برای ارزیابی کیفی غذایی محسوب می‌‌شود. کیفیت تصویر گرفته شده می‌‌تواند فرایندی تحت تاثیر شرایط نور و روشنایی باشد. یک تصویر با کیفیت بالا می‌‌تواند به کاهش زمان و پیچیدگی مراحل بعدی پردازش تصویر کمک کند. این امر می‌‌تواند باعث کاهش قیمت و بهای سیستم پردازشگر شود. صنعت مواد غذایی در بین ده صنعت دیگر قرار دارد که از تکنیک‌‌های پردازش تصویر استفاده می‌‌کنند و در ارزیابی عینی و غیر مخرب٬ چندین نمونه از محصولات مواد غذایی به صورت موفق عمل کرده‌‌اند.
حسگرهای مورد استفاده در تصویر برداری فراورده‌‌های غذایی عبارت‌‌اند از: دوربین‌‌های شارژی دو ابزاره  ٬ ابزارهای فراصوتی٬ تصویرسازی مغناطیسی با استفاده از انعکاس صوتی  باشد.
۱-۱- دوربین‌‌های CCD٬ غالبا با سیستم‌‌های پردازشگر تصویری٬ 

 

۲- بررسی سوابق:
وانگ و سان در سال ۲۰۰۳ اثر پختن را بر روی رنگ دو نوع پنیر موزارلا و چدار بررسی کردند. در این تحقیق آنها اثر دمای پختن و زمان پختن را قبل و بعد از انجام عملیات با استفاده از روش پردازش تصویر بررسی کردند. 

شکل ۴- تصویر حاصل ازپایدار کننده های سوکروز به همراه محلول پروتین های شیردر صفر درجه سانتی گراد بعد از ذوب شدن کریستال‌‌های یخ. ۱:بدون پایدارکننده.۲: LGB.۳: زانتان.۴:CMC. ۵: ژلاتین.۶:کاراگینان.۷: آلژینات(Regand &Goff,2003)
نتایج بدست آمده از این آزمایش به خوبی خواص یاد شده رانشان می‌‌دهد.(Regand &Goff,2003).
در طی تحقیقی آنلوتورک و همکاران (۲۰۱۳) با استفاده از روش پردازش تصویر توانستند دو نوع شیر خام و UHT آلوده به پنیسیلین جی و آمپیسیلین را به خوبی ازهم متمایز نمایند.( Unluturk,et al,2013)
۳- نتیجه گیری:
از روش پردازش تصویر به منظور تشخیص ویژگی‌‌های ظاهری بافت که از طریق رنگ ایجاد می‌‌شود می‌‌توان پی برد. از طرف دیگر خواص ریولوژی بافت را نیز با عکس برداری از بافت و آنالیز می‌‌توان پی برد. این روش کاربردها گوناگونی در صنایع لبنیات دارد

۴- منابع:
Jelinski, T. Jin Du, C. Sun, D.W. Fornal, J.Z. 2007. Inspection of the distribution and amount of ingredients in pasteurized cheese by computer vision. Journal of Food Engineering. 83. 3–9.

Gabriele, D. Migliori, M. Sanzo, R.D. Rossi, C.O. Ruffolo, S.A. Cindio, B.D. 2009. Characterisation of dairy emulsions by NMR and rheological techniques. Food Hydrocolloids. 23. 619–628.

Mateoa,M.J. Callaghan,D.J.O. Gowen, A.A. Donnell, C.P.O. 2010. Evaluation of a vat wall-mounted image capture system using image processing techniques to monitor curd moisture during syneresis with temperature
treatments. Journal of Food Engineering. 99. 257–262.

 

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته صنایع غذایی (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 4820 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 7

حجم فایل:543 کیلوبایت

 قیمت: 15,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل