دانلود تحقیق ورود مدرنیسم (تجدد) در هنر ایران

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته هنر و گرافیک (آموزش_و_پژوهش)

قسمتهايي کوتاه از متن:

مقدمه
   در مطالعه‌ی هنر معاصر ایران و تاثیر آن از تجدد لازم است در ابتدا مقوله¬ی مدرنیسم و پیش از آن مفهوم مدرنیته که اساساً جریانی اروپایی است مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرد. این کار با مطالعه ی آثار نظریه‌پردازان و جامعه‌شناسان غربی و ایرانی و نگاهی بر روند شکل‌گیری هنر مدرن و اشاعه ی آن در مرزهایی فراتر از مبدأ امکان‌پذیر است. سه واژه مدرنیته، مدرنیسم و مدرنیزاسیون سه اصطلاح به لحاظ ظاهری شبیه هم هستند ولی به لحاظ معنایی و عملی با هم فرق‌های اساسی دارند. تقلیل مدرنیته به مدرنیسم از مشکلات درک این دو حوزه است. در زیر به هرکدام  از  موارد بیان شده می پردازیم.

مدرنیسم
     آغاز مدرنیسم با نقد تمدن غربی بود. ضرورت اندیشه انتقادی در ذات خود وابسته به سنت‌های کهنه است که از مشخصات این الگو است. مدرنیسم به نقد خود و سنت می‌پردازد و از این طریق دائم در حال تازه شدن و امروزگی است. در جامعه‌ای که مدرنیسم تسلط دارد، عقل و خرد حکومت می‌کند نه قوانین آسمانی. «هنر مدرن، محصول تفکر مدرن و یک پاسخ زیبایی شناختی به مقتضیات آن است. این هنر، زاییده تحولات فکری، اجتماعی و تاریخی عصر مدرنیته و نتیجه‌ی قهری دستاورد‌های علمی و نظری آن است .... مدرنیسم امری مداوم و شالوده‌ای پیوسته در حال دگرگونی است. هنر مدرن نیز به تبع آن یک فهم سیال است که لحظه‌ی تولد آن تا حدودی مشخص، لیکن هنگامه‌ی افول آن مبهم و غیرقطعی است. سرنوشت مدرنیسم تا حدزیادی شبیه فرآورده‌های آن همانند ماشین، اتم، فن‌آوری، رسانه‌ها و اینترنت است که با وجود تحولات ذاتی، پیوسته بر زندگی ما حاکمیت دارند» (سمیع آذر، 1389، 9). مدرنیسم در دهه ۱۸۹۰ آغاز شد و تا ۱۹۴۵پیش رفت. هنر مدرن بر اساس خلاقیت هنرمند پایه‌ریزی شده است. از این رو در دوران مدرنیست، هنر به عنوان مخلوق منحصر به فرد هنرمند در نظر گرفته می‌شد.
    عبارت مدرنیسم جنبش ‌های زیاد سیاسی، فرهنگی و هنری را در بر می‌‌گیرد که ریشه در تغییرات جوامع غرب در پایان قرن نوزده و آغاز قرن بیستم دارند، مدرنیسم اندیشه‌ای است که بر قدرت انسان برای ایجاد، بهبود و تغییر شکل محیط اطرافش، با استفاده از علم، تکنولوژی و آزمایش‌های عملی، تاکید می‌کند. مدرنیسم بر پایه ی عناصر قابل رؤیت و بیرونی تمدن غرب چون، ارتش، دولت سیاسی، اقتصاد و... استوار است.



 فهرست مطالب به شرح زیر میباشد:
ورود مدرنیسم (تجدد) در هنر ایران   
3-1مقدمه   
3-2 مدرنیسم   
3-3 مدرنیته   
3-3-1 تعاریفی چند از نظریه پردازان در باب مدرنیته   
3-4 مدرنیزاسیون   
3-5 تفاوت مدرنیته و مدرنیسم 
3-6 مدرنیسم در هنر   
3-6-1 مدرنیسم در سیر هنر پس از امپرسیونیسم؛ سمبولیسم، اکسپرسیونیسم، کوبیسم
3-6-2 ویزگی های هنر مدرن   
3-7 ورود مدرنیسم به ایران   
3-8 نگاهی بر مسئلهی روشنفکری در ایران    

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته هنر و گرافیک (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 3093 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 21

حجم فایل:46 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل