پاورپوینت , تقلبات در مواد غذایی , 36 اسلاید , PPTX

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته تغذیه (آموزش_و_پژوهش)

این پاورپوینت با موضوع تقلبات در مواد غذایی با 36 اسلاید با عناوین زیر:

تقلبات در مواد غذایی

نمونه هایی از تقلب در مواد غذایی

تقلبات در فرآورده هاي گوشتي

 تقلب در ادويه ها

 

**با افزایش روز افزون جمعیت تهیه غذای کافی یکی از مسائل پیچیده و مهم  ممالک مختلف دنیا بویژه کشورهای جهان سوم به شمار میرود علاوه بر مشکلات کمبود مواد غذایی معضلاتی چون تقلبات در مواد غذایی , فساد مواد غذایی , عدم رعایت اصول بهداشتی در تهیه , تبدیل و نگهداری و توزیع و مصرف این مواد موجب بروز مشکلاتی شده است

**تقلبات در مواد غذایی

دسته بندی انواع تقلب به لحاظ ميزان خطر:

1 - تقلب کم خطر : مانند افزودن نشاسته به ماست به منظور قوام بيشتر آن

  2 - تقلب خطرناک : استفاده از رنگ سبز صنعتی برای زيبا ساختن خيارشور 

**انواع ديگرتقلب

1 -  فروش يک ماده غذايي به جای ماده غذايي ديگر مانند پودر لوبيا سبز به جای پودر پسته

 2 -  مخلوط کردن يک ماده غذايي با مواد غذايي مشابه ارزان قيمت مثل اضافه کردن روغن نباتی جامد به کره

 

 3 - عدم رعايت استاندارد يا فرمول ثبت شده در تولید محصول مانند  کم بودن درصد چربی شيرهای استريليزه و هموژنيزه نسبت به ميزانی که در فرمول ترکيبات آنها ثبت شده است 

4 -  فروش و عرضه  ماده غذايي فاسد يا عرضه  ماده غذايي تاريخ گذشته 

 

 

5 - استفاده از رنگ ها و اسانس ها و ساير مواد افزودنی غير مجاز مانند  رنگهای صنعتی برای خوش رنگ کردن شيريني جات  

 6 -  كم و زياد کردن ترکيبات يک ماده  غذايي : گرفتن چربی شير يا اضافه کردن آب به آن

 

**اهمیت مبارزه با تقلبات

از نظر بهداشتی: بعلت مضر و خطرناک بودن مواد اضافه شده

 

از نظر اقتصادی: ارزش ماده خریداری شده کمتر از پول پرداخت شده است

 

از نظر اجتماعی : کاهش اعتماد مصرف کننده به فرایند تولید و اشاعه تقلب در جامعه
نمونه هایی از تقلب در مواد غذایی

تقلب در شير

- مخلوط کردن شير حيوانات مختلف

- اضافه کردن آب

- اضافه کردن نشاسته

تقلب در کره

اضافه کردن آب به کره

 - اضافه کردن چربي هاي حيواني يا نباتي

 -اضافه کردن مواد رنگي

 - افزودن بي کرومات به کره

تقلب در کشک وماست 

استفاده ازمخلوط آرد و روغن نباتي و اسانس در تهیه و عرضه بعنوان کشک مرغوب

افزودن نشاسته

استفاده از دستمال کاغذی
**تقلبات در فرآورده هاي گوشتي
 گوشت قرمز

افزودن مواد ازته غیر پروتئینی به نحوی که در آزمون های کنترل، مقدار ازت بالاتر به نظر برسد

افزودن پودر استخوان به فرآورده هایی مانند سوسیس و کالباس

مخلوط کردن گوشت با گوشت حیوانات ارزان قیمت

 

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته تغذیه (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 4111 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: pptx

تعداد صفحات: 36

حجم فایل:1,085 کیلوبایت

 قیمت: 55,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل