تحقیق سيستم اطلاعات مديريت
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته مدیریت (آموزش_و_پژوهش)
چكيده
اين مقاله جايگاه، نقش، تعريف، مفهوم، ابعاد و طبقهبندي سيستمهاي اطلاعات مديريت را شرح ميدهد. مدل سيستمي سازمان و نقش سيستم اطلاعات در مديريت آن، انواع سيستمهاي اطلاعاتي در سازمان، تعريف سيستم اطلاعات مديريت، مفهوم سيستم اطلاعات مديريت، نياز به يك پايگاه اطلاعات، مدلهاي تصميمگيري در سيستم اطلاعات مديريت و ابعاد طبقهبندي سيستمهاي اطلاعات مديريت از جمله مباحث اين مقاله هستند.
1- مقدمه
سيستم اطلاعات مديريت پس از تكامل تدريجي در طول پنج دهه اخير ديگر داراي تعريف، مفهوم، شكل و قالب تقريباً مشخص و پذيرفته شدهاي است و آنچه در حال توسعه است بيشتر شامل فناوري پيادهسازي، مدلهاي تصميمگيري و سيستمهاي پشتيبان تصميمگيري هستند. در اين مقاله مفاهيم كلي سيستم اطلاعات مديريت را مرور ميكنيم.
2- مدل سيستمي سازمان و نقش سيستم اطلاعات در مديريت آن
سازمان را به عنوان يك سيستم باز و يك سيستم كنترلي حلقه بسته ميتوان به صورت زير نمايش داد (مك لئود 1994، 103):
عنصر كنترلي سيستم سازمان متشكل از دو بخش مديريت و پردازشگر اطلاعات است. پردازشگر اطلاعات به مجموعه تمام افراد و سيستمهاي اطلاعاتي و پشتيبان تصميمگيري گفته ميشود كه به مديريت در اتخاذ تصميم كمك ميكنند. علاوه بر اين نقش اصلي براي پردازشگر اطلاعات، ميتوان آن را توليدكننده اطلاعات سازمان (به عنوان يك فرايند يا زيرسيستم از يك سيستم بزرگتر) براي ارائه به سازمانهاي بالادست يا موجوديتهاي بيروني دانست. گاهي اوقات ممكن است نقش فرعي پردازشگر اطلاعات به نقش اصلي تبديل شود. اين تغيير نقش در شرايطي اتفاق ميافتد كه مديريت به دلايل مختلف از پردازشگر اطلاعات در تصميمگيري استفاده نميكند و در عوض به دلايل مختلف به موجوديتهاي مهم در محيط سازمان توجه بيشتري نشان ميدهد. هر يك از نقشهاي اصلي و فرعي پردازشگر اطلاعات نيازمند ويژگيها، توانايي و مشخصات خاص خود است و اجزاي پردازشگر اطلاعات بايد مطابق با ايفاي نقش غالب، طراحي شده و تطبيق داده شوند.
3- انواع سيستمهاي اطلاعاتي در سازمان
سيستمهاي اطلاعات يكي از اجزاي سيستم كنترلي حلقه بسته محسوب ميشوند. بنابراين هدف چنين سيستمهايي كمك به كنترل سيستم است. در هر سازمان دو نوع كنترل وجود دارد؛ كنترل عملياتي و كنترل مديريتي. عمليات مختلف سازمان در قالب فرايندها و زيرسيستمهاي صف و ستاد انجام ميشوند. هر يك از اين عمليات نيازمند كنترلهاي خاص خود هستند و سيستمهاي اطلاعاتي خاص خود را طلب ميكنند. چنين سيستمهاي اطلاعاتي كه عمليات مختلف سازمان را كنترل و پشتيباني ميكنند سيستمهاي پردازش مبادلات ناميده ميشوند.
كنترل مديريتي نيازمند اطلاعاتي است كه بخش قابل ملاحظهاي از آنها توسط سيستمهاي پردازش مبادلات توليد ميشوند. سيستمهاي اطلاعاتي پشتيبان كنترل مديريتي، اطلاعات توليد شده توسط سيستمهاي پردازش مبادلات را پردازش كرده و آنها را در تركيبها و شكلهاي جديد معنيدار به مديريت عرضه ميكنند. چنين سيستمهاي اطلاعات، سيستمهاي اطلاعات مديريت ناميده ميشوند.
فرمت فایل : Word ( قابل ویرایش )
تعداد صفحات : 20