تحقیق تحلیل تفکر سياسى در دین اسلام
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته معارف اسلامی (آموزش_و_پژوهش)
مـشـخـصـات فـایـل
موضوع تحقیق : بررسی انديشه سياسى اسلام
فرمت فایل : word
تعداد صفحات : 29
قابل ارائه و مناسب بعنوان تحقیق کلاسی
بـخـشـی از مـتـن ایـن تـحـقـیـق :
حكومت اسلامى: انديشه سياسى بر پاره اى قضايا استوار است كه در رأس آن ها مسئله مبناى مشروعيت قدرت و حاكميت سياسى است, توضيح شما در خصوص ديدگاه اسلام در اين باره چيست؟
آية اللّه فضل اللّه: اگر مقصود از حاكميت سياسى, قدرتى است كه به حكومت ميان مردم, براساس معيارهاى اسلامى خُرد و كلان در جامعه اسلامى (امت) قيام مى كند, مسئله تابعِ اصولِ فقهى و شرعى است.
ما در اين جا از مرحله خلأ حاكميت اصيل, كه همان حاكميت امام(ع) در مذهب اماميه اثنى عشرى است, سخن مى گوييم. درخصوص حكومت در دوره خلأ (عصر غيبت) دو نظريه وجود دارد:
نظريه شورا: نظريه اى كه مى توان آن را با استفاده از آيات قرآنى كه از شورا هم چون ضرورتى براى جامعه اسلامى سخن مى گويند پردازش فقهى كرد.
شورا در تمام مسائل كلى جامعه, و در پيشاپيش آن ها مسئله رهبرى, جريان دارد. پس اگر رهبرى از شورا ناشى شود, مشروعيت اش را از آن اصل كلى قرآنى مى گيرد كه به هر شورايى شرعيت مى بخشد. در پرتو اين اصل, شورا بايد در همه امور حكومت فعال شود, چه در مرحله انتخاب حاكم كه با شوراى ميان مسلمانان صورت گيرد (البته پس از تعيين جزئيات مربوط به شورا در مباحث فقهى خاص) و چه در اداره حكومت كه حاكم منتخب چاره اى ندارد جز آن كه مسلمانان را, كه يا در زمره اهل خبره اند و يا در دايره امت به طور عام قرار دارند, به مشورت بگيرد. اين امر با وسايلى كه با آن ها آگاهى بر رأى امت ممكن است, مانند انتخابات و غير آن, انجام مى گيرد. به اين گونه مى توان شورا را در همه مراحل حكومت جارى ساخت, به نحوى كه شورا نيروى محركه جامعه اسلامى در تمامى مسائل حياتى آن باشد ...