پاورپوينت خلاصه طرح شهر بوشهر(طرح بازنگری) 1387

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته جغرافیا (آموزش_و_پژوهش)

فهرست مطالب
عنوان
مقدمه
بررسي شناخت منطقه و حوزه نفوذ
بررسي مسائل جغرافيايي و اقليمي منطقه
مشخصات جمعيتي
مشخصات اقتصادي
مشخصات كالبدي
طرح توسعه آتي
راه حل ها و پيشنهادات براي حل مسائل و مشكلات موجود

 

بررسی مسایل جغرافیایی و اقلیمی منطقه :

 

1-2- موقعیت جغرافیایی شهر  و اطراف آن

شبه جزیره بوشهر  در ساحل شمالی خلیج فارس با ابعاد تقریبی 20 کیلومتری در 8 کیلومتر استقرار یافته است .

بخش شمالی و غربی آن  محدود به دریا ، بخش شرقی آن در نیمه شمالی محدود به خور پودر و سلطانی و نیمه جنوبی آن محدود به اراضی پست و آبگیر وبخش جنوبی نیز به دریا منتهی می گردد.

به استثنای پهنه مربوط به دماغه شمالی و حوزه میانی تا جنوبی پهنه کوچکی از اراضی  مرکزی،شبه جزیره بوشهر جزو اراضی پست محسوب می شود و شیب عمومی آن کمتر از 2 در صد است .

بر اساس مطالعاتی که به منظور پهنه بندی خطر نسبی زلزله  صورت  گرفته است  ، محدوده شبه جزیره و حریم 5 تا 10 کیلومتری نیروگاه اتمی جزو محدوده با خطر نسبتاً پایین طبقه بندی شده است .

عرض جغرافیای و مجاورت با بستر های آبی ، مهم ترین عوامل اقلیمی موثر بر اب و هوای شبه جزیره  بوشهر و نواحی ساحلی خلیج فارس می باشد . منطقه مورد مطالعه در عرض پایین 28 درجه شمالی استقرار  و این امر بر زاویه تابش خورشید و رزیم دمایی هوا به شدت تاثیر می گذارد؛به طوری که محدوده را در قلمرو گرمترین مناطق حرارتی ایران قرار می دهد.

 

 2-3- وضعیت اقلیمی شهر

 بارندگی

محدوده مورد مطالعه دارای رژیم بارندگی مدیترانه ای می باشد و به طور معمول در مهر ماه بارندگی منظم ان آغاز و روند افزایشی آن تا دی ماه ادامه دارد . پس از ان مقدار بارندگی  ماهانه کاسته شده و بالاخره  در اردیبهشت ماه روند  نسبتا منظم بارندگی در این محدوده خاتمه می یابد  . حدود 60 درصد از بارندگی سال  (134 میلیمتر ) در ماه های دی و  آذر صورت میگیرد. در مقابل ماه های تیر ومرداد و شهریور کم باران ترین ما ه های سال هستند .

 تیر و مرداد ماه گرمترین ماه های سال و دی و بهمن و  آذر ماه  خنک ترین ماه های سال هستند .

متوسط سالیانه رطوبت  در حدود 64 درصد برآورد گردید که در این میان دی ماه با 9/72 درصد دارای بیشترین و اردیبهشت ماه  با 8/55 درصد کمترین  مقدار رطوبت نسبی است.

جهت غالب باد ، شمال غربی و غربی است که در زمستان ها شمال  غربی و در تابستان  جهت باد غربی است .

باد غالب در 9 ماه سال از سال شمال غربی ودر سه ماه از سال غربی است . 

 

 

خاکشناسی و قابلیت اراضی شهر بوشهر

خاکهای شبه جزیره بوشهر و نواحی مجاور شامل خاکهای شور وقلیانی است . قسمت میانی شبه جزیره نیز پوشیده از خاکهای آبرفتی است  که در برخی نواحی دارای رخنمون های سنگی است . وجود تشکیلات زمین شناسی نامناسب  ، کیفیت نامطلوب آبهای سطحی و زیر زمینی  در بسیاری از مناطق، مجاورت سطحی وسیع از محدوده مورد نظر با دریا  ، توپوگرافی محدود در نواحی ساحلی به خصوص محدوده های مجاور  با شهر بوشهر مهمترین مشخصه های این پهنه می باشد.

بررسی وضعیت قابلیت اراضی و پوشش گیاهی حوزه :

پوشش گیاهی در شبه جزیره از تنوع در زمینه مناسب جهت توسعه برخوردار است . بویژه در مورد گیاهان بومی  و انواعی از گیاهانی که با اقلیم و نوع خاک آن سازگاری دارد . با این حال اراضی پست حاشیه دریا و آبراهه ها  به سبب بالا بودن سطح آبهای زیر زمینی و شوری خاک فاقد پوشش گیاهی مناسب می باشد .در شکل گیری سیمای اقلیمی شهر  بوشهر ، عوامل و عناصر متعددی دخالت دارند که در مجموع تحت عنوان فاکتور های سازنده آب و هوای منطقه مورد شناسایی قرار گرفته اند . ترکیب عناصر متنوع آب و هوایی نظیر دما ، بارندگی ، رطوبت، تبخیر ، باد و ... عوامل موثر نظیر ارتفاع ، عرض جغرافیایی ، دوری و نزدیکی به دیا و پوشش زمین مجموعا ساختار اقلیمی این منطقه را تشکیل داده و در تعامل وبعضاً تقابل با یکدیگر می باشد.

 

 

6-3- محدودیت های اقلیمی :

با توجه به شرایط ویژگی های اقلیمی و همچنین موقعیت جغرافیایی شهر بوشهر می توان چنین استنباط کرد که مجموعه این شرایط وبعضأ محدودیتهای عمده ای را برای محیط زیست انسانی به وجود می آورند این محدودیت ها موجب بهم خوردن شرایط آسایش در فضا های بیرونی و داخلی  می گردد.

 

7-3 محدودیت های پوشش گیاهی

به طور کلی در محدوده شهرستان بوشهر بهره برداری از چوب جنگل به منظور تهیه هیزم و سوخت و یا فروش و استفاده به انحاء گوناگون است. علاوه بر این محوده فشار بسیار زیادی بر روی مراتع اعمال می شود و چرای بیش از حد دام از ظرفیت جنگلها،موجب اعمال محدودیت های اساسی بر این منابع گردیده است. استفاده بیش از حد از میزان رویش مناطق درختی و درختچه به شدت در اکوسیستم محدوده مورد مطالعه تاثیر گذاشته و این امر به تناوب موجبات تغییرات و تحولات منفی ناخوشایندی را باعث گردیده است.

 

 

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته جغرافیا (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 2653 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: .pptx

تعداد صفحات: 31

حجم فایل:3,369 کیلوبایت

 قیمت: 55,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل