دانلود پاورپوینت روان شناسی عمومی

دسته بندي : برنامه نویسی و اسکریپت » گوناگون

فایل دانلودی حاوی یک فایل پاورپوینتی قابل ویرایش میباشد.

فهرست مطالب فایل دانلودی:

بخش اول- روانشناسی كوششی علمی و انسانی

فصل اول: ماهيت روانشناسی ( دكتر براهنی )

بخش دوم: فرايندهای زيستی و رشدی                                  
فصل دوم- مبانی زيست شناختی روانشناسی (نيسان گاهان)

فصل سوم رشد روانی ( دكتر مهرناز شهرآرای )

 رشد شناختی دوران كودكی نظريه مرحله ای پياژه 

فصل پنجم: نظريه رفتارگرايي   

فصل ششم: نظريه كاهش سايق  

فصل هفتم: شرطي شدن مجاورتي   

فصل هشتم: شرطي شدن عامل   

بخش سوم  

چگونگي نظريه هاي شناختي
   اصول مورد تاكيد در نظريه هاي شناختي  
 

فصل نهم: نظرية يادگيري گالشت    

فصل دهم: نظرية ميدان شناختي     

فصل يازدهم: نظرية رشد نگر يا شناخت شناسي تكويني      

فصل دوازدهم: نظرية مفهوم گرايي ابزاري       

فصل سيزدهم: يادگيري معنادار كلامي       

بخش چهارم  

نظريه هاي شناخت اجتماعي
   زمينة نظريه هاي شناخت اجتماعي  
 

فصل چهاردهم: نظرية شناخت اجتماعي        

فصل پانزدهم: اختلالهاي يادگيري        

فصل شانزدهم: انتقال يادگيري

فصل هفدهم: پردازش آگاهي يا يادآوري و فراموشي

 

 

 

قسمتی از متن

     ( Psychology ) تعريف روانشناسی

 روانشناسی را می توان چنين تعريف كرد : بررسی علمی رفتار و فرايندهای ذهنی . اين تعريف موضوعهای بسيار متنوعی را دربرمی گيرد ، چنانكه از چند مثال و نمونه های زير برمی آيد:                                                                      

* آسيب مغزی و بازشناسی چهره ها   * نسبت دادن ويژگی ها به افراد

* يادزدودگی كودكی                       * چاقی

* اثر برنامه های پرخشونت رسانه ها بر پرخاشگری كودكان

خاستگاههای تاريخی روانشناسی

خاستگاههای تاريخی روانشناسی رامی توان تا فلاسفه بزرگ يونان باستان پی گرفت . مشهورترين آنان سقراط ، افلاطون و ارسطو بودند . سؤالات بنيادين آنان در باب زندگی عبارت بود از : هشياری چيست ؟ آدميان ذاتاً منطقی هستند يا غير منطقی ؟ آيا چيزی به نام انتخاب آزاد وجود دارد ؟ اين پرسشها با ماهيت ذهن و فرايندهای ذهنی و روانی سروكار دارند كه از عناصر اصلی رويكرد شناختی در روانشناسی محسوب        می شوند .

بقراط ( پدر پزشكی ) علاقه وافری به فيزيولوژی داشت و مشاهدات مهمی در زمينه كنترل مغز بر اندامهای بدن انجام داد . آن مشاهدات زمينه ساز رويكرد زيست شناختی در روانشناسی است .

فطری نگری در برابر تجربه گرايی
آيا تواناييهای آدميان فطری (طبيعت) است يا از طريق تجربه (تربيت) كسب می شود ؟

ديدگاه فطری نگری معتقد است كه آدميان با گنجينه ای از دانش و توان فهم واقعيت زاده می شوند. يعنی دانش و فهم آدمی از طريق استدلال و درون نگری دقيق دست يافتنی است.در قرن هفدهم دكارت برخی انديشه ها ( خدا، خويشتن، اصول بديهی هندسه، كمال و بی نهايت ) را فطری به شمار می آورد. دكارت بدن آدمی را ماشينی می دانست كه مثل هر ماشين ديگری قابل بررسی است. اين ديدگاه سرآغاز رويكردهای پردازش اطلاعات در باره ذهن آدمی است.

 ديدگاه تجربه گرايی برآن است كه دانش از طريق تجربه ها و تعاملهای آدمی با جهان كسب می شود . درقرن هفدهم جان لاك معتقد بود كه ”ذهن آدمی در بدو تولد همچون لوح نانوشته ای است كه تجربه های جريان رشد او، دانش و فهم را روی آن ثبت می كنند ”. اين ديدگاه سرآاغاز روانشناسی     تداعی گرا بود. ذهن از انديشه هايی انباشته می شود كه از طريق حواس به آن راه می يابند وطبق اصولی از قبيل مشابهت و تضاد به هم پيوند می خورند .   

آغاز روانشناسی علمی

آغاز روانشناسی علمی را تأسيس نخستين آزمايشگاه روانشناسی توسط ويلهلم وونت در دانشگاه لايپزيك آلمان به سال 1879 می دانند .

او براين باور بود كه ذهن و رفتار را نيز همانند سياره ها و مواد شيميايی يا اندامهای بدن   می توان با روشهای علمی بررسی و تحليل كرد . پژوهشهای وونت عمدتاً متمركز بر حواس و بويژه حس بينايی بود . وونت به درون نگری به عنوان روشی برای فرايندهای ذهنی تكيه می كرد .

درون نگری يعنی مشاهده و ثبت ماهيت ادراكها، انديشه ها، و احساسهای شخص توسط خودش؛ مثلاً تأمل شخص درباره ی تأثرات حسی خودش از محركی مانند تابش نور رنگين . وونت در آزمايشهايش بعد فيزيكی محرك معينی مثلاً شدت آن را به شيوه منظمی تغييرمی داد وآنگاه با روش درون نگری معلوم می كرد تغييرات فيزيكی موجب چه تغييراتی درتجربه هشيار ذهن آزمودنی از آن محرك می شوند.  

  ساخت گرايی و كاركرد گرايی

تجزيه ی تركيبات پيچيده به عناصر آنها در فيزيك و شيمی، روانشناسان از جمله تيچنر را برانگيخت تا در جستجوی آن دسته از عناصر ذهنی برآيند كه تجربه های پيچيده آميزه ای از آنها به شمار می آمدند . مثلاً مزه ليموناد (ادراك) به عناصری مانند شيرين، تلخ، وسرد (احساسها) قابل تجزيه است. تيچنراين شاخه روانشناسی را ساخت گرايی (تحليل ساختارذهنی) ناميد.

ويليام جيمز تأكيد داشت كه به جای تحليل عناصر هشياری بايد به ماهيت سيال و شخصی هشياری پرداخت. رويكرد جيمز كاركرد گرايی ناميده شد. مراد از كاركرد گرايی بررسی اين مطلب است كه ذهن چگونه كار می كند كه جاندار موفق به انطباق و سازگاری با محيط می شود.روانشناسان براين باورشدند كه برای درك نحوه انطباق جاندار با محيط بايد رفتار واقعی او را بررسی كرد.هم ساخت گرايان و هم كاركرد گرايان روانشناسی را دانش تجربه هشياربه شمار می آوردند.

 

و.....

دسته بندی: برنامه نویسی و اسکریپت » گوناگون

تعداد مشاهده: 1891 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: powerpoint

تعداد صفحات: 340

حجم فایل:845 کیلوبایت

 قیمت: 85,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل