دانلود فایل گاز از كك و زغال سنگ

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته نفت (آموزش_و_پژوهش)
دانلود پایان نامه گاز از كك و زغال سنگ


این فایل با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است و همچنین آماده پرینت می باشد

بخشی از متن:

اهميت بازاريابي مواد شيميايي در صنعت كك سازي و تقطير قطران زغال سنگ بازيابي  مواد شيميايي در صنعت كك سازي همزمان با عمليات تهيه كك زغال سنگ صورت مي گيرد فرآورده هاي حاصل از كك سازي زغال سنگ عبارت  است از كك، گاز و مواد شيميايي كه كاربرد گسترده اي در صنايع دارند.

كك حاصل  از صنعت كك  سازي در عمليات ذوب فلزات آهني در كوره بلند بكار برده مي شود.گاز كوره هاي كك سازي يا گاز برگشتي بعنوان سوخت صنعتي و پر كالري در كوره هاي روباز گرم كننده همچنين صنايع شيشه سازي قابل استفاده است.  از اين مي توان جهت تهيه آمونياك سنتزي نيز  استفاده نمود.مواد شيميايي حاصل از كك سازي نظير آمونياك ، روغن سبك خام (بنزول خام) ،قطر آن و مواد حاصل از آنها در بسياري از صنايع به كار برده مي شود آمونيك حاصل از  بازيابي گاز كك بصورت سولفات آمونيوم بعنوان كود شيميايي در كشاورزي مصرف مي شود.

همچنين براي تهيه اسيد سيتريك و بي كربنات سديم ،آمونيك بعنوان ماده اوليه محسوب مي شود.

محصولات ناشي از تغيير و تبديل بنزول خام به عنوان سوخت موتورهاي هواپيما و اتومبيل بكار مي رود همچنين ماده خامي براي تهيه مواد منفجره مي باشد.

محصولات حاصل  از تغيير و تبديل خام و قطران بعنوان ماده اوليه در تهيه رنگ هاي هاي آلي، پلاستيكها، مواد دارويي (آسپرين،پيرو اميدين،ساخارين) و عطرسازي بكار   مي رود.

محصول حاصل از قطر آن زغال سنگ (قير، قطر آن، و روغن جلاها و غيره) به تعداد بسيار گسترده در راه سازي، شهر سازي ، و يا در ساختمان صنعتي مصرف مي گردد.

سولفيد هيدروژن موجود در گاز كوره هاي كك سازي بعنوان ماده خام اوليه براي تهيه گوگرد و اسيد سولفوريك غليظ بكار برده مي شود. اسيد سيانيدريك ماده اوليه براي تهيه سولفور سيانور آمونيوم و ساير تركيبات مي باشد .

بازهاي پيريديني سبك كه از گاز كك استخراج مي  شود بعنوان ماده اوليه در تهيه داروهاي معرف سولفيدين بوده و بازهاي پيريديني سنگين كه از روغن قطر آن زغال سنگ بدست مي آيد براي تغليظ سنگهاي معدني فلزات آهني به روش فلوتاسيون به كار مي رود.


مواد شيميايي برگرفته شده از زغال سنگ و انواع زغال سنگ ها

1-  اطلاعات كلي راجع به منشاء زغال سنگ و طبقه بندي زغال سنگ بر اساس درجات مختلف .

زغال سنگ بعنوان يك ماده سوختي قبل از قرن سيزدهم  ميلادي شناخته شد و امروزه بيشتر به عنوان ماده خام جهت تهيه كك به مصرف مي رسد.تركيب شيميايي  اين ماده سوختي تا كنون بطور كامل مشخص نشده  است و مطالعاتي كه از نظر تركيب شيميايي (تركيب عنصر)زغال سنگ در موارد مختلف بعمل آمده نشان داده شده است كه زغال سنگ يك محضول يكنواخت  با تركيب شيميايي ثابت نمي باشد.تشكيل زغال سنگ بطور  طبيعي ناشي از اعمالي است كه در اثر مرور زمان انجام مي گيرد و ماداميكه زغال سنگ استخراج شده باشد اعمال فوق ادامه دارد.بنابراين در طول مدت تشكيل زغال سنگ يعني سنگ از ابتداي تشكيل تا زماني كه استخراج   مي شود تركيب شيميايي آن دائماً در حال تغيير و تحول مي باشد. مقدار گازهاي  فراري  كه در حين عمل كك سازي از يك نوع زغال سنگ بدست مي آيند مي توانند عمر زمان سنگهايي كه مدت مديذي از تشكيل آنها نگذشته باشد در حين عمل كك سازي مقدار زيادي گاز فرار از آن خارج مي شود.و اين مقدار در حدود بيش از 40 درصد  است كه هر قدر از عمر زغال سنگ بيشتر گذشته باشد بهمان نسبت از مقدار گازهاي فرار آن كم مي گردد و در اين حال بهمين نسبت بر مقدار كربن موجود افزوده مي گردد مثلاً در آنتراسيت درصد كربن به 95% و هيدروژن به 2 درصد و اكسيژن به يك درصد مي رسد. و مقدار گازهاي فرار آن در حين كك سازي از 4-3 درصد تجاوز نمي كند دانشمندان در مورد  تشكيل زغال سنگ با اطلاعاتي در زمينه زمين شناسي نظريه هايي داده اند كه زغال سنگ از محصولات تغيير شكل يافته از  باقيمانده هاي نباتي گذشته در دوره كربنيفر كه يكي از دورانهاي زمين شناسي است تشكيل شده است باقيمانده هاي نباتي در باتلاقي قرار مي گيرند ورودي آنها توسط آب راكد پوشيده مي شود تغيير ماهيت آن در اثر تماس ذرات بسيار جزئي از هوا منجر به تشكيل جرم سياه رنگي بنام هوموس مي شود كه عبارت است از توده گياهي خاك دار.

طبقه هوموس تشكيل شده از تماس هوا با جرم پوسيده لايه هاي پايين تر جلوگيري مي كند و عمليات بعدي تشكيل زغال سنگ شروع مي شود .بدين طريق كه ابتدا توليد يك نوع زغال نارس بنام پيت مي نمايد و در ضمن مقدار متنابهي دي اكسيد كربن و آب   از آن خارج مي گردد و سپس تحت تغييرات پوسته زمين در طي زمانهاي زياد زغال نارس به طبقات زمين رفته و توسط لايه هايي از لجن سفت شده و پوشيده      مي شود. در تحت شرايط فشار و درجه حرارت بالا بودن دسترسي به هوا زغال پيت به آهستگي تبديل به زغال سنگ لنيت و سپس زه زغال قيري و آنگاه تبديلذ به زغال آنتراسيت مي شود پديده فوق را كه تشكيل زغال سنگ از تبديل گياهان مي باشد بطور واضح در معادني كه عمر چنداني  از آن نگذشته است.از نظر شكل و خواص شباهت به گياهاني دارد كه روي زمينهاي اطراف معادن مشاهده شده است.


توليد نفتالين خالص ( توليد نفتالين متبلور )

نفتالين خالص محصولي است كه پالايش و تصفيه مجدد نفتالين صنعتي پرس شده و با تغليظ ( كنسانتراسيون )برش نفتالين توليد مي گردد .

وجود ناخالصي ها و مخلوط هاي مختلف در نفتالين صنعتي و در برش نفتالين مانند تركيب گوگرد دار و تركيب اشباع نشده ، فنل ها ، باز ها ، هيدروكربنهاي اشباع شده وغيره كه همراه با نفتالين كريستالهاي مختلط ومخلوط هايي آزئوتروپيك وتركيبات مركبي را مي دهند ، مانع دريافت نفتالين خالص فقط با استفاده از روش پالايش     مي گردند .

به اين خاطر تكنولوژي گرفتن ناخالصيها از نفتالين شامل عمليات شيميايي و پالايش مي گردد . هدف از شستشوي شيميايي دريافت محصولي است . كه حداقل داراي 99% نفتالين باشد . معرفهايي كه براي شستشوي نفتالين به كار مي رود عبارتند از :

1-اسيد سولفوريك فرمالين ، كلرور آلومينيوم ، سديم فلزي ، كلدور هيدروژن و غيره .

تيفونفتن يكي از ناخالصيها ومخلوطهاي موجود در نفتالين است كه خيلي به سختي از آن جدا مي شود به اين خاطر براي جدا كردن آن معرفي انتخاب مي شود كه از نظر جدا سازي تيونفتن كاملاً مناسب و خاص باشد .

اصول روش شستشوي شيميايي بوسيله اسيد سولفوريك و فرمالدئيد ( فرمالين) بيشترين مورد استفاده را در صنعت پيدا كرده است .

روش شستشوي نفتالين صنعتي ( يا برش نفتالين ) يا اسيد سولفوريك بر اساس تفاوت سرعت سولفاته شدن نفتالين و تيونفتن انتخاب گرديده است كه اين روش به كمك اسيد سولفوريك 93-94% انجام مي گيرد و در نهايت تيوتفتن و اسيد سولفونيك نفتالين حاصل مي شود .

ضمن شستشوي نفتالين با اسيد سولفوريك واكنش هاي زير صورت مي گيرد .

الف) واكنش اصلي سولفوناسيون تيوتفتن

ب)واكنش هاي فرعي : سولفاناسيون نفتالين

تراكم تركيبات اشباع نشده و تركيبات ديگر و تشكيل اجسام مركب ، اكسيداسيون تركيبات آلي در موقع احياء اسيدسولفوريك تا  و حل شدن محصولات حاصله از واكنش ها در هيدروكربن در لايه هاي اسيدي ، اسيد سولفونيك هاي حاصله از واكنشها در لايه هيدروكربن ( در نفتالين ) حل مي شود . محصولات كندانسه در اسيد سوفوريك محلول مي گردد.

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته نفت (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 4995 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 130

حجم فایل:563 کیلوبایت

 قیمت: 65,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل